HIRDETÉS, 2016. október 30.

Ma évközi 31. vasárnap van.

NOVEMBER 1-ÉN, KEDDEN MINDENSZENTEK ÜNNEPE, 2-án, szerdán HALOTTAK NAPJA van. 4-én pénteken, BORROMEO SZENT KÁROLYRÓL, 5-én (szombaton) SZENT IMRE HERCEGRŐL  (>>> kép)emlékezik meg az Egyház.

November 1 én kedden, Mindenszentek napján, Szentmisék reggel 7 órakor és este 18 órakor lesznek.

November 2 – án szerdán, Halottak napja lesz. Szentmisék reggel 7 órakor és 7:30-kor lesznek. De. 10:30 órakor Halottak napi megemlékezést tartunk a temetőben, majd síremlékeket szentelünk.

Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, nov. 1 – 8–ig minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: szentgyónás, tiszta lelki állapot, szentáldozás, imádság a pápa szándékára. Akik, Mindenszentek napján déltől – halottak napján éjfélig meglátogatnak egy templomot, kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet imádkozzanak el.

CSÜTÖRTÖK este 17: 30 órától, SZENTSÉGIMÁDÁS, ZSOLOZSMA lesz (a 3. hét ZSOLOZSMÁJÁT imádkozzuk), majd SZENTMISÉT tartunk.

PÉNTEKEN LESZ A HÓNAP ELSŐ PÉNTEKE.  Gondoljunk Jézusra, aki életével fizetett a szabadságunkért. Vegyünk rész a szentmisén és végezzük el a havi szentgyónásunkat!

Az elmúlt vasárnap, a perselyadományokat a missziók megsegítésére gyűjtöttünk. Összesen: 101 500 Ft lett feladva. Köszönjük a testvérek nagylelkű adakozását.

Előre hirdetjük, hogy november 8 – án kedden, este 17 órától BIBLIAÓRA lesz azoknak, akik többet szeretnének tudni a hitünkről, emberi életünkről. A beszélgetés, a Hatvany Lajos Múzeumban lesz, (Hatvan, Kossuth tér 12.) A beszélgetés témája:  MIÉRT ENGEDI MEG ISTEN A ROSSZAT?

Megérkeztek a 2017.évi Katolikus kézi és fali naptárak. Kaphatók a sekrestyében és a plébánián.

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!