Berekfürdő-nyári tábor, 2019.
Éjféli mise, 2019. december 25.
Elsőáldozás, 2019.
Erzsébet kenyerek megáldása, 2019.november19.
Keresztény fesztivál a Kossuth téren
Gyertyaszentelés, 2019. február 2.
Keresztszentelés, Szőlőhegy, 2019.
Pásztorjáték, 2019.december 24.
Templombúcsú
Úrnapi szentmise és körmenet, 2019.

MA ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP VAN.

Szerdán elkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerdán szentmise csak este 17 órakor lesz.

A nagyböjti idő a bűnbánat jegyében telik. A szent negyven nap alatt péntekenként kötelező hústilalom van, amely vonatkozik a 14. életévüket betöltöttektől mindenkire. Tartózkodjunk a húsételek, húskészítmények fogyasztásától.

Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjt.  14 éves kortól tartózkodjunk a húsételek, húskészítmények fogyasztásától és 18 – 60. év közötti korban tartsuk be a napi háromszori étkezést az egyszeri jóllakással.

A böjti időszak lényege, hogy emlékezzünk Jézus szenvedéseire, és vállaljunk jócselekedeteket. Így engesztelhetjük Istent a magunk és mások bűneiért.

Szerdán és vasárnap a szentmisék végén az előírás szerint hintjük meg a hívek fejét a megszentelt hamuval.  A hamu figyelmeztet minket arra, hogy komolyan kell vennünk a bűneink megbánását, mert előbb - utóbb lejár mindegyikünk földi élete.

Csütörtökön 17 órától SZENTSÉGIMÁDÁST tartunk, ZSOLOZSMÁT imádkozunk, (a nagyböjti imafüzetből) majd SZENTMISE lesz.

A nagyböjtben vegyünk részt és végezzünk keresztúti ájtatosságokat. Keresztút minden pénteken 17 órakor kezdődik.

Szerdán megtartottuk a testületi ülést. A testület elfogadta a 2020. évi számadás és jóváhagyta a 2021. évi költségvetést. A számadás és a költségvetés megtekinthető a plébánia adatai menüpontban.

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!

­