Megjelent az Egyházközség karácsonyi újságja

"Ezért nem csak Karácsonykor, de egy életen át, kell szeretnünk Jézust. Most Karácsonykor vegyük észre, ott a jászolnál, hogy Jézus mindig a javunkat akarja, nem pedig azért jött, hogy önkényeskedjen felettünk.
Isten az, aki még soha nem hagyott cserben senkit! A betlehemi jászol a kiindulópontja, Isten végtelen szeretetének. A betlehemi jászolnál, újra világossá kell tenni a magunk számára, hogy Isten jót akar nekünk. Induljunk majd el innen evvel a felismeréssel, és akkor minden küzdelmünkben, próbatételben, vagy amikor fogy az erőnk, észre is fogjuk venni, mennyire nagy szükségünk van, Jézusra, és Isten szeretetére. Mivel a jászolnál van az érintkezője, az örök életnek és a mulandó világnak, ezért, vigyük magukkal innen Jézust, hadd legyen ott az életünkben, és a családunk életében!"

(Részlet a Karácsony megnyugtatja az igaz ünneplőt! c. cikkből)

Az újság teljes terjedelemben ITT letölthető!

Bővebben: Megjelent az Egyházközség karácsonyi újságja

Testületi ülés

Pénteken este megtartottuk a TESTÜLETI  ülést.

Tájékoztató hangzott el a templom külső-belső felújítási munkáinak helyzetéről. A járólap lerakása kivételével mindennel végeznek a jövő héten. A járólap a süttői kőbányából lett megrendelve, színe a lábazat színével harmonizál, attól kissé világosabb színű. A padok és a szobrok készülnek, a vetítővászon és a projektor beszerelése is folyik. Tegnap (pénteken) a digitális orgonát is beemelték a  kórusra.

A felújításról KÉPEK itt tekinthetők meg!

A testület megbeszélte a szeptember 28–án, délelőtt 10 órakor tartandó bérmálás, templom és plébánia megáldásával kapcsolatos tennivalókat. Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr fogja végezni a szentmisét, szertartást. A szentmise és a szertartás után állófogadás lesz az Ady Endre könyvtárban, melyre szeretettel várjuk majd a híveket. Az ünnepségre való tekintettel, kérjük a híveket, hogy mindenki  ¾ 10 óráig foglaljon helyet a templomban. Segíteni fognak ebben a rendezők.

Vasárnapi hirdetés

2014. szeptember 21.

Ma évközi  25. vasárnap van.

A hét ünnepei az ESEMÉNYNAPTÁRBAN tekinthetők meg!

A templom felújításnak végeztével változik a miserend!  Csütörtök, reggel nincs szentmise!  Este 17: 30 órától  SZENTSÉGIMÁDÁS,  az 1. hét ZSOLOZSMÁJÁT  imádkozzuk, majd SZENTMISÉT tartunk.  Így is készülünk a bérmálkozásra, a templom és plébánia megáldására.  Gyertek, imádkozzunk együtt! 

A bérmálkozó fiataloknak szombaton, szeptember 27 – én, délelőtt 10 órakor lesz a GYÓNTATÁS a templomban.  Kérjük minden bérmálkozó fiatal megjelenését! A  szülőknek, családtagoknak, bérmaszülőknek ugyancsak szombaton lesz a gyóntatás 10.30-tól 11.30 óráig. Kérjük, hogy úgy ossza be mindenki az idejét, hogy elvégezhesse Szentgyónását!

Kérjük a kedves híveket, iratkozzatok fel  templomot  takarítani.  Már csak 4 fő kell a takarításhoz, hisz nincs már nagy kosz, csak fel kell mosni.  A takarítás szombaton délután 3 órakor kezdődik!  Előre is köszönjük a segítséget!

Szombaton (27-én) 17 órától 17:45 óráig a Szent Mónika Imaközösség imaórája lesz, melyet az Imacsoport végez!

Szeptember 28-án , jövő vasárnap, délelőtt 10 órakor kezdődik az a szentmise, amelyben Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök bérmálást végez és megáldja a felújított templomot és a plébániát. 
A szentmise és a szertartás után állófogadás lesz az Ady Endre könyvtárban, melyre szeretettel várjuk majd a híveket. Az ünnepségre való tekintettel, kérjük a híveket, hogy mindenki  ¾ 10 óráig foglaljon helyet a templomban. Segíteni fognak ebben a rendezők.  Az ünnepség miatt ezen a napon délelőtti 9 órai és a 11 órai szentmise elmarad! 

 

(A kép az előző bérmálás alkalmával, 2012-ben készült.)

 

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!   Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!

 

Végéhez közeledik a templom belső felújítása

Az állványok elbontása után 2014. augusztus 9-én megtörtént a felújítás utáni takarítás és helyére kerültek az oltárképek. Erről  képek itt tekinthetők meg.

Másnap, augusztus 10-én, 10 hónap után újból olyan misén vehettünk részt, ahol már nem az állványokat, hanem a templom tiszta falait és a belső színeket csodálhattuk meg. A misén készült képek ide kattintva nyílnak meg.

Templomunk és a plébánia pályázatai és a felújítási munkálatainak leírása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pályázatain négy támogatást nyertünk templomunk villanyszerelési, templomunk hajójának, szentélyének festése, járólapok, külső festési munkálataira.

 

A szentély felújítása

 

Ez alkalomból elkészült az Egyházközség lapjának különszáma, amelyben részletes beszámoló (fényképekkel illusztrálva) olvasható a felújítási munkák folyamatairól. Részletesen közöljük az elnyert támogatások felhasználási területeit. A különszám az Egyházközség lapja menüből is letölthető!

Frissült a képgaléria!

Az elmúlt napokban több fénykép is felkerült  a 2014. szeptember 28-i ünnepi miséről, ahol  25 fiatal részesült a bérmálás szentségében. A misén Dr. Beer Miklós megyéspüspök megáldotta a felújított  templomot és plébániát.

A legújabb képek itt tekinthetők meg:

A templom megáldásra készülve, az utolsó hetek munkái (Fotó: Dr. Hóka Józsefné)

Ünnepi mise 1. (A fotókat Kepesné Geröly Viktóriia  és Tóth Zsolt készítette)

Ünnepi mise 2. (Fotók:Tóth Zsolt és Dr. Hóka Józsefné)

 

Húsvéti gondolatok

„Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Feltámadt! Nincs itt!”(Mk 16,6)

Ez az egyházközség újságának legújabb számának vezér gondolata.

A 2014. húsvéti kiadvány ide kattintva olvasható!