Templomunk felújítása 2013-2014.

2013. november 11-én elkezdődött a templom belső festése, amely előreláthatólag 2014. júniusáig tart.

A templom új színű belső terét itt lehet megtekinteni!!

 

Az elnyert támogatások:

1.    Emberi Erőforrások Minisztériuma

„Az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházásokra”kiírt Pályázat, Grassalkovich hagyaték nemzetmegtartó szerepének lelki, szellemi  megújulása, egyházi műemlék kapcsán célra, az EGYH-EOR – 13 - 0204 számon nyilvántartásba vett Pályázatán , nyert támogatás:   5, 000, 000 Ft azaz: Ötmillió forint

2.    Emberi Erőforrások Minisztériuma  

„Az egyházak közösségi célú programjainak és beruházásainak támogatására” kiírt Pályázat, „Szent Adalbert Plébániatemplom belső felújítása” céljára, EGYH-KCP – 13 – P - 0014 számon nyilvántartásba vett Pályázatán , nyert támogatás:    15, 000, 000 Ft azaz: Tizenötmillió forint


A honlapon nyomon követhetőek a munkálatok, igyekszünk beszámolni a fejleményekről. >>>KÉPGALÉRIA (2014. május 23.)


A felújítás ideje alatt a hívektől türelmet és megértést kérünk!

2014. március 2.

 

Az eltelt időszakban  komoly előre haladás történt a templom belső terének felújításában. Elkészültek a villanyszerelési munkákkal (képek itt), továbbá két rétegben megtörtént a falak alapozó festése. Megelőző lépések történtek a templom torony körúl megjelent repedések megállítására (ezekről képek itt láthatók). A falakra ajánlott színekből hamarosan kiválasztja a legmegfelelőbbet a zsűri.

Kedves Testvérek! Kérjük továbbra is híveket, jelentkezzetek, Varga Gábor sekrestyés úrnál, és iratkozzatok fel, melyik szombaton tudnának eljönni, takarítani. Takarítás szombaton délután 14.30 órától kezdődik! A takarítás Törökné Erzsike néni vezetésével történik.

Előre is köszönjük a segítséget!

 

2014. február 6.

Képek az állványok felső szintjéről

Képek az állványozás középső szintjéről

Képek az alsó szintről

2014. február 2.

Kedves Testvérek! Kérjük továbbra is  az Egyházközségünk Képviselő Testület Tagjait, Családtagjait és a Kedves Híveket: Asszonyokat, Férfiakat, Lányokat, Fiúkat, jelentkezzetek, Varga Gábor sekrestyés úrnál, és iratkozzatok fel, melyik szombaton tudnának eljönni, takarítani.

A takarítás: minden szombaton délután 15 órakor kezdődik! A takarítás Törökné Erzsike néni vezetésével történik. Előre is köszönjük a segítséget!

2013. december 21.

Az ünnepek előtti állapotok megtekinthetők a képgalériában. A felújítási munkák 2014. január 6-án folytatódnak.

2013. december 12.

Az elmúlt napokban jól haladtak a villanyszerelők, több száz méter csövet helyeztek el a falakban. Igyekezniük kell, mert a festők is jól haladnak az előkészületekkel, mint ez a képeken is látható. A fal felületéről lekaparják a régi festék rétegeket és helyre állítják az eredeti színeket.

 

2013. december 1.

Befejeződtek az állványozási munkák, jelenleg a villanyszerelés halad látványosan, sok új csövet helyeztek el a kivésett falakban. A falakat előkészítik a festéshez, eközben a korábbi templom felszentelés allkalmával felfestett keresztek is láthatóvá váltak. Sokan dolgoznak a felújításon, sőt a létszám még bővülni is fog.

Az adventi időben hétköznaponként reggel 6 órakor kezdődnek a roráté misék. Továbbra is szükség van a templom takarításához jelentkezőkre!

 


 

2013. november 17.


A héten hozzáfogtak az állványozáshoz, elkezdték a villanyvezetékek kibontását. Hétköznaponként a reggeli szentmisék a szentélyben kerülnek megtartásra. Bejárat a sekrestye felől.  Csütörtök esténként a felújítás ideje alatt nem lesz szentmise, helyette reggel 7 órakor lesz mise. Szombaton a munka befejezése után, 15 órától következik a takarítás, melyre jelentkezőket várunk, alkalmanként 5-6 főt. Kérjük, hogy akik szívesen részt vesznek a takarításban jelentkezzenek a sekrestyében!

2013. november 10.

Elkezdődik a templom belsőjének a renoválása.  Holnaptól állványoznak, majd következnek a villanyszerelési, festési és restaurálási munkálatok. Előreláthatólag  június végére lesz minden készen, így a templom felszentelése 2014. szeptemberében a bérmálkozás alkalmával megtörténhet.