Berekfürdő-nyári tábor, 2019.
Éjféli mise, 2019. december 25.
Elsőáldozás, 2019.
Erzsébet kenyerek megáldása, 2019.november19.
Keresztény fesztivál a Kossuth téren
Gyertyaszentelés, 2019. február 2.
Keresztszentelés, Szőlőhegy, 2019.
Pásztorjáték, 2019.december 24.
Templombúcsú
Úrnapi szentmise és körmenet, 2019.

Áldott, örömteli Karácsonyt és boldog  Új esztendőt kívánunk  kedves Olvasóinknak!

2014.december 21.

Advent 4. vasárnapja

Heti hirdetések

A hét ünnepei (Eseménynaptár)

"Ezért nem csak Karácsonykor, de egy életen át, kell szeretnünk Jézust. Most Karácsonykor vegyük észre, ott a jászolnál, hogy Jézus mindig a javunkat akarja, nem pedig azért jött, hogy önkényeskedjen felettünk.
Isten az, aki még soha nem hagyott cserben senkit! A betlehemi jászol a kiindulópontja, Isten végtelen szeretetének. A betlehemi jászolnál, újra világossá kell tenni a magunk számára, hogy Isten jót akar nekünk. Induljunk majd el innen evvel a felismeréssel, és akkor minden küzdelmünkben, próbatételben, vagy amikor fogy az erőnk, észre is fogjuk venni, mennyire nagy szükségünk van, Jézusra, és Isten szeretetére. Mivel a jászolnál van az érintkezője, az örök életnek és a mulandó világnak, ezért, vigyük magukkal innen Jézust, hadd legyen ott az életünkben, és a családunk életében!"

(Részlet a Karácsony megnyugtatja az igaz ünneplőt! c. cikkből)

Az újság teljes terjedelemben ITT letölthető!

2014. november 30.

Heti hirdetések

A hét ünnepei (Eseménynaptár)
Jelenleg is tart a templomban a járólapok lerakása, amely december 19-ig fog tartani. A munkáról képeket ITT lehet látni!

2014.december 7.

Advent 2. vasárnapja

Heti hirdetések

A hét ünnepei (Eseménynaptár)
Jelenleg is tart a templomban a járólapok lerakása, amely december 19-ig fog tartani. A munkáról képeket ITT lehet látni!

2014.december 14.

Advent 3. vasárnapja

Heti hirdetések

A hét ünnepei (Eseménynaptár)
A járólapok lerakásáról ITT lehet képeket megnézni!

Elhangzott 2014. szeptember 28-án, a plébániát megáldotta Dr. Beer Miklós püspök atya

 

Elhangzott 2014. szeptember 28-án, a templomot megáldotta Dr. Beer Miklós püspök atya.

Pénteken este megtartottuk a TESTÜLETI  ülést.

Tájékoztató hangzott el a templom külső-belső felújítási munkáinak helyzetéről. A járólap lerakása kivételével mindennel végeznek a jövő héten. A járólap a süttői kőbányából lett megrendelve, színe a lábazat színével harmonizál, attól kissé világosabb színű. A padok és a szobrok készülnek, a vetítővászon és a projektor beszerelése is folyik. Tegnap (pénteken) a digitális orgonát is beemelték a  kórusra.

A felújításról KÉPEK itt tekinthetők meg!

A testület megbeszélte a szeptember 28–án, délelőtt 10 órakor tartandó bérmálás, templom és plébánia megáldásával kapcsolatos tennivalókat. Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr fogja végezni a szentmisét, szertartást. A szentmise és a szertartás után állófogadás lesz az Ady Endre könyvtárban, melyre szeretettel várjuk majd a híveket. Az ünnepségre való tekintettel, kérjük a híveket, hogy mindenki  ¾ 10 óráig foglaljon helyet a templomban. Segíteni fognak ebben a rendezők.

2014. szeptember 21.

Ma évközi  25. vasárnap van.

A hét ünnepei az ESEMÉNYNAPTÁRBAN tekinthetők meg!

A templom felújításnak végeztével változik a miserend!  Csütörtök, reggel nincs szentmise!  Este 17: 30 órától  SZENTSÉGIMÁDÁS,  az 1. hét ZSOLOZSMÁJÁT  imádkozzuk, majd SZENTMISÉT tartunk.  Így is készülünk a bérmálkozásra, a templom és plébánia megáldására.  Gyertek, imádkozzunk együtt! 

A bérmálkozó fiataloknak szombaton, szeptember 27 – én, délelőtt 10 órakor lesz a GYÓNTATÁS a templomban.  Kérjük minden bérmálkozó fiatal megjelenését! A  szülőknek, családtagoknak, bérmaszülőknek ugyancsak szombaton lesz a gyóntatás 10.30-tól 11.30 óráig. Kérjük, hogy úgy ossza be mindenki az idejét, hogy elvégezhesse Szentgyónását!

Kérjük a kedves híveket, iratkozzatok fel  templomot  takarítani.  Már csak 4 fő kell a takarításhoz, hisz nincs már nagy kosz, csak fel kell mosni.  A takarítás szombaton délután 3 órakor kezdődik!  Előre is köszönjük a segítséget!

Szombaton (27-én) 17 órától 17:45 óráig a Szent Mónika Imaközösség imaórája lesz, melyet az Imacsoport végez!

Szeptember 28-án , jövő vasárnap, délelőtt 10 órakor kezdődik az a szentmise, amelyben Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök bérmálást végez és megáldja a felújított templomot és a plébániát. 
A szentmise és a szertartás után állófogadás lesz az Ady Endre könyvtárban, melyre szeretettel várjuk majd a híveket. Az ünnepségre való tekintettel, kérjük a híveket, hogy mindenki  ¾ 10 óráig foglaljon helyet a templomban. Segíteni fognak ebben a rendezők.  Az ünnepség miatt ezen a napon délelőtti 9 órai és a 11 órai szentmise elmarad! 

 

(A kép az előző bérmálás alkalmával, 2012-ben készült.)

 

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!   Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!

 

Az állványok elbontása után 2014. augusztus 9-én megtörtént a felújítás utáni takarítás és helyére kerültek az oltárképek. Erről  képek itt tekinthetők meg.

Másnap, augusztus 10-én, 10 hónap után újból olyan misén vehettünk részt, ahol már nem az állványokat, hanem a templom tiszta falait és a belső színeket csodálhattuk meg. A misén készült képek ide kattintva nyílnak meg.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pályázatain négy támogatást nyertünk templomunk villanyszerelési, templomunk hajójának, szentélyének festése, járólapok, külső festési munkálataira.

 

A szentély felújítása

 

Ez alkalomból elkészült az Egyházközség lapjának különszáma, amelyben részletes beszámoló (fényképekkel illusztrálva) olvasható a felújítási munkák folyamatairól. Részletesen közöljük az elnyert támogatások felhasználási területeit. A különszám az Egyházközség lapja menüből is letölthető!

Az elmúlt napokban több fénykép is felkerült  a 2014. szeptember 28-i ünnepi miséről, ahol  25 fiatal részesült a bérmálás szentségében. A misén Dr. Beer Miklós megyéspüspök megáldotta a felújított  templomot és plébániát.

A legújabb képek itt tekinthetők meg:

A templom megáldásra készülve, az utolsó hetek munkái (Fotó: Dr. Hóka Józsefné)

Ünnepi mise 1. (A fotókat Kepesné Geröly Viktóriia  és Tóth Zsolt készítette)

Ünnepi mise 2. (Fotók:Tóth Zsolt és Dr. Hóka Józsefné)

 

Idén első ízben kerül megrendezésre Hatvanban a Keresztény Fesztivál.

„Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Feltámadt! Nincs itt!”(Mk 16,6)

Ez az egyházközség újságának legújabb számának vezér gondolata.

A 2014. húsvéti kiadvány ide kattintva olvasható!

A március 27-én megtartott testületi ülés 3 ajánlat tevő közül választotta ki az ÉPKAR ZRT-t a plébánia külső felújítási munkáinak elvégzésére.

2013. november 11-én elkezdődött a templom belső festése, amely előreláthatólag 2014. júniusáig tart.

A templom új színű belső terét itt lehet megtekinteni!!

A 2014. évben folytatódott templomunk belső felújítási munkálatairól és az újabb, nem várt feladatokról szeretnék tájékoztatást adni.

­