HIRDETÉS, 2018. május 20.

MA PÜNKÖSD VASÁRNAPJA VAN.

Pünkösd hétfőn, Szűz Máriáról, az Egyház Anyjáról emlékezünk meg.  Ezen a napon csak reggel 7 órakor lesz szentmise!

Május 22 – én, kedden Szent Ritáról, 23 – án, szerdán Boldog Apor Vilmos püspök – vértanúról, május 24 – én, csütörtökön, Szűz Mária, keresztények segítségéről, május 26 – án, szombaton Néri Szent Fülöp áldozópapról emlékezünk meg.

Május hónapban minden hétköznap 18:30 órakor, szombaton és vasárnap pedig este: 17: 30 órakor kezdődnek a májusi litániák.

Csütörtök este 18 órától Májusi litániát tartunk, majd SZENTMISE lesz.

Május 26 – án szombaton, de. 10 órakor lesz az első áldozók a Szülők, Családtagok, Keresztszülők gyóntatása.

Az első áldozás május 27- én, a jövő vasárnap, délelőtt 9 órakor lesz templomunkban.

Előre hirdetjük, hogy június 3 - án, vasárnap, ÚRNAPJA, Jézus szent Testének és Vérének lesz az ünnepe. Az ünnepi szentmise de. 9 órakor kezdődik, majd körmenet lesz. EZEN A NAPON a 11 órai szentmise a körmenet miatt elmarad!

Az úrnapi körmenet a szokott útvonalon fog elhaladni. Az első oltárt a képviselőtestület és családtagjaik készítik, a másodikat az énekkar, a harmadikat a hittanos gyermekek és szüleik, a negyediket az imacsoport tagjai készítsék el. Kérjük az idén és az elmúlt évek elsőáldozóit, minden lányt, a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt, hogy gyűjtsenek virágszirmokat, amit szórni fognak az Oltáriszentség előtt. Kérjük a fiúkat is, hogy jöjjenek majd be a sekrestyébe és vegyék fel az első áldozási albát, és ők így jönnek a ministránsokkal együtt. Aki szereti Jézust, vegyen részt az úrnapi ünnepen, körmeneten.

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!