HIRDETÉS, 2018. október 28.

MA ÉVKÖZI 30. VASÁRNAP VAN.

November 1-én (csütörtökön) Mindenszentekről, 2-án a Halottakról emlékezik meg az Egyház.

Október hónapból van hátra még három nap. Szerda este fél 6 órától végezzük, a hónap utolsó közös Rózsafüzér imádságunkat. Örülünk, hogy estéről – estére együtt imádkozhattunk! Köszönjük!

November 1-én, Mindenszentek napján, szentmisék reggel 7 órakor és este 18 órakor lesznek. Az esti szentmise után emlékezünk meg a halottakról.

November 2 – án, pénteken Halottak napja lesz.  Szentmisék reggel 7 órakor és 7: 30 órakor lesznek. Délelőtt 10: 30 órakor Halottak napi megemlékezést tartunk a temetőben, majd síremlékeket szentelünk.

Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1 – 8– ig minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: szentgyónás, tiszta lelki állapot, szentáldozás, imádság a pápa szándékára. Akik Mindenszentek napján déltől – halottak napján éjfélig meglátogatnak egy templomot, kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokott feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet imádkozzanak el.

Mivel első péntek Halottak napjára esik, ezért a betegek gyóntatására, november 9 – én, de. 10 órától lesz.

Az elmúlt vasárnap  a perselyadományokat a missziók megsegítésére  gyűjtöttük.  Összesen 101 500 Ft lett feladva. Köszönjük a testvérek nagylelkű adakozását.

Tisztelt Vállalkozók, Cégvezetők!

Dr. Beer Miklós Váci Megyéspüspök Úr, személyesen szólítja meg és hívja önöket a vállalkozás tulajdonosát, vezetőjét, a Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak I. Találkozójára. Időpont: 2018. november 13. kedd, 12 – 18 óra közötti időben. Helyszín: Váci Piarista Gimnázium, a rendezvény szervezője az ÉrMe Hálózat. További  információ ITT olvasható !

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!