HIRDETÉS, 2019. március 3.

MA ÉVKÖZI 8. VASÁRNAP VAN.

Március 4 – én, hétfőn Boldog Meszlényi Zoltán püspök vértanúról emlékezünk meg.

Március 5 – én kedden 17:30 órától BIBLIAÓRA lesz azoknak, akik többet szeretnének tudni a hitünkről, emberi életünkről. A beszélgetés a Hatvany Lajos Múzeumban lesz (Hatvan, Kossuth tér 12.) A beszélgetés témája: „Nem tudom, hogy mi nyomaszt.  ”…  Nagy szeretettel várunk mindenkit!

Szerdán elkezdődik a nagyböjti idő. Hamvazószerdán szentmise reggel 7 órakor és este 18 órakor lesz. A nagyböjti idő a bűnbánat jegyében telik. A szent negyven nap alatt péntekenként kötelező hústilalom van, amely vonatkozik a 14. életévüket betöltöttektől mindenkire. Tartózkodjunk a húsételek, húskészítmények fogyasztásától.

Hamvazószerda és Nagypéntek szigorú böjt. 14 éves kortól tartózkodjunk a húsételek, húskészítmények fogyasztásától és 18 – 60. év közötti kortól tartsuk be a napi háromszori étkezést az egyszeri jóllakással.

A böjti időszak lényege, hogy emlékezzünk Jézus szenvedéseire, és vállaljunk jócselekedeteket. Így engesztelhetjük Istent a magunk és mások bűneiért.

A nagyböjtben vegyünk részt és végezzünk keresztúti ájtatosságokat.  Keresztút minden pénteken este 17:30 órakor kezdődik.

Szerdán és vasárnap a szentmisék végén jelöljük meg a hívek homlokát a megszentelt hamuval, ez is figyelmeztet minket arra, hogy komolyan kell vennünk a bűneink megbánását, mert előbb-utóbb lejár mindegyikünk földi élete.

Az elmúlt vasárnap minden szentmisén a katolikus iskolák részére gyűjtöttünk. Összesen 113  000 Ft lett feladva számukra. Köszönjük az Ő nevükben is, az adományaitokat.

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!