HIRDETÉS, 2019. április 7.

MA NAGYBÖJT 5. VASÁRNAPJA VAN.

Április 9 – én, kedden du. 17: 30 órától BIBLIAÓRA lesz azoknak, akik többet szeretnének tudni a hitünkről, emberi életünkről. A beszélgetés a Hatvany Lajos Múzeumban lesz (Hatvan, Kossuth tér 12.). A beszélgetés témája: „Ma velem leszel a paradicsomban!” Nagy szeretettel várunk mindenkit!

Csütörtökön 17: 30 órától SZENTSÉGIMÁDÁST tartunk, ZSOLOZSMÁT imádkozunk, (a Nagyböjti idő zsolozsmájának imafüzetéből), majd SZENTMISE lesz.

A nagyböjtben vegyünk részt keresztúti ájtatosságokon! A Keresztút pénteken du. 17: 30 órakor kezdődik. (Az énekkar tagjai végzik.)

Szombaton du. 17 órától - 17: 45 óráig FATIMAI IMAÓRÁT tartunk, melyet az Imacsoport végez.

A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. Tudjuk, hogy a katolikus családok is nehéz helyzetben vannak, és anyagi gondokkal küzdenek, mégis, buzdítjuk a Testvéreket, arra, hogy szerény lehetőségeikhez mérten tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához,– április 15 - ig. Adományaikat a karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Így tudjuk segíteni a szegény családokat azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból juttattunk el a rászorulókhoz. Köszönjük a felajánlott adományokat!

Előre hirdetjük, hogy Nagyhétfőn, április 15 – én lesz a betegek gyóntatása. Akik még nem jelezték, hogy igényelnék a szentgyónást, kérjük, hogy jelezzék!

Előre hirdetjük, hogy április 16 - án, Nagykedden, 18 órától tartjuk a Lelki napot.  Kérjük az ifjúságot és a felnőtteket, hogy jöjjenek el erre a Lelki napra!  Tisztítsuk meg bűneinktől lelkünket, hogy boldogabb és tiszta lélekkel ünnepelhessük Húsvétot, Jézus feltámadását!

A jövő vasárnap Virágvasárnap lesz. A 11 órai szentmisén barkaszentelést végzünk, majd az Énekkar énekeli a Passiót.

Szentszék kérésére a mai vasárnap, gyűjtést tartunk, a Közel – Keleten, nehéz helyzetben élő szentföldi keresztények javára.  Adakozzunk jó szívvel erre a célra!

Isten éltesse közösségünk minden tagját, aki ma, vagy a héten fogja ünnepelni születés, vagy névnapját!    Isten áldását és jó egészséget kívánunk nekik!